I sagornas värld

I EP idag fanns det ett reportage om Stadshotellet eller snarare gropen efter stadshotellet. Kontentan av det hela är att Peab vill bygga ett högt hus för att kunna sprida ut kostnaden av utgrävningen på fler lägenheter. Om det kan man ha åsikter, det har många, så även jag.

I sagans värld hade Stadshotellet aldrig rivits. Då hade kommunens dåvarande politiker kostat på hotellet befogat underhåll och så hade det aldrig behövt rivas. I sagans värld hade länsstyrelsen ansett att så många utgrävningar redan är gjorda i Enköping att man inte måste gräva ut just den här tomten mitt i centrum för 12 miljoner, eller att det varit ok att bygga huset på pålar så att en passionerad arkeolog skulle kunna krypa ner i sin utgrävning om X-antal år när någon har råd, lust, ork att betala. I sagan värld hade Peab ägnat sig åt välgörenhet och betalat utgrävningar vid sina byggen. (För i ärlighetens namn, om de skulle betala den här utgrävningen, som vissa hävdar att de borde, varför skulle de inte betala för alla andra utgrävningar som måste göras där de ska byggas?)
Och på så sätt kunna bygga ett hus som såg ut precis som vårt kära Stadshotell.

Men nu lever vi inte i sagans värld och verkligheten är att vi har en sorglig grop mitt i stan och om inte Peab får bygga ett rejält högt hus så kommer ingen att ha råd att bo där.
Jag har hela tiden sagt att vi borde bygga något läckert på den tomten, något som turisterna passar på att titta på när de ändå är här för att beundra våra parker. Något folk kommer att komma ihåg när de rest hem efter semestern.

Kan vi inte bara leva lite i sagans värld och bygga det som min dotter föreslog när hennes klass skulle få rita idéer till bygget. (Ni kommer väl ihåg teckningarna som satt runt gropen)
För ärligt talat vem skulle inte vilja bo eller ha sin butik i ett äkta sagoslott?

20130831-213913.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s