Jag går och fiskar

Under de år jag varit i politikens värld har jag hunnit höra talas om 4 olika förslag till ny simhall.
Hur många förslag kommunen hunnit förkasta sedan tidernas begynnelse har jag ingen aning om. Först när jag satt i fritidsnämnden fick vi tre olika förslag att välja mellan. Tre förslag i tre olika prisklasser. Vill minnas att vi valde mellanalternativet. Sedan ombildades fritidsnämnden till upplevelsenämnden och under tiden jobbade folk vidare med förslaget till simhall. När det dök upp till ytan igen hade det blivit ett tvåvåningsprojekt med rutschkana och gym och extra bassänger. Sedan kom någon på att man kanske skulle kolla om pålningen var dimensionerad för två våningar. Det var den inte! Så ut med simhallen på parkeringen, men då skulle det krävas en planändring. Lika bra att ta ett rejält grepp om hela Korsängsfälltet. Och sim salabim så har vi ett nytt förslag. Jag undrar om det här förslaget inte är det dummaste av de jag set. (även om jag rent tekniskt faktiskt inte sett det senaste förslaget)
Centerpartiets hållning var mycket tydligt. Vi ville ha en plan för hur fältet skulle kunna se ut år 2099, på ett ungefär. Med andra ord, om en obestämbar framtid. Vi ville INTE ha datum för när saker och ting skulle vara klara, INTE ha en klar plan men däremot ekonomiska beräkningar, så att vi kunde sätta oss ner och fundera över vad som är grundläggande, vad som är absolut viktigt att göra nu och vad man kan vänta med och vad man kanske inte har råd med alls. När jag läser EP idag låter det som om allt redan är klubbat och klart. Jag har i alla fall inte varit med och klubbat något Jag har flera funderingar innan jag ställer mig bakom det här. En av de viktigaste aspekterna för mig är utomhusbadet.

Vi har ett utmärkt utomhusbad – i Fjärdhundra! Min stora farhåga är att om vi bygger utomhusbad i stan kommer färre att åka till Fjärdhundrabadet vilket i slutänden kommer att bli tvungen att stänga. Vill eller kan inte folk i Enköping åka till Fjärdhundrabadet går det utmärkt att cykla eller gå till Bresse. (Finns en ny fin cykelbana dit) Om Fjärdhundrabadet stängs finns det ingenstans barn själva kan ta sig till, ingen badsjö inom cykelavstånd. De kommer vackert att få ha sitt på det torra hela somrarna. Är det att värna landsbyden?

Nästa tvivel jag har gäller Korsängsfältets beskaffenhet. Hela fältet är sankt som en mosse på våren. Hur ska man kunna gräva ner två utomhusbassänger där? Ska de bli självbevattnade med dagvattnet när det regnar? Hur mycket kommer det att kosta? Har någon verkligen kollat att det går, så att det inte blir som med pålningen i det tidigare förslaget?

Det tredje tvivlet jag har gäller ekonomin. Kommer den besparing vi gör genom att använda befintlig pålning verkligen att täcka två utomhusbassänger i sank mark och en eventhall med två stora planer och publikutrymmen. (Jag förutsätter publikutrymmena eftersom man döpt det till eventhall) Har vi råd? Vem betalar?

Om det nu landar i att ytterligare ett förslag, av ännu okänd anledning, måste tas fram har jag ett förslag. Riv skiten och bygg nytt någon annan stans, Någonstans där det är en bra rejäl grund, där vi kan bygga smart och effektivt utan att behöva lägga pengar på pålning och torrläggning eller pumpning eller hur man nu tänker lösa markproblemen. Där vi inte behöver ta hänsyn till befintliga utrymmen som måste inkluderas på ett smart sätt. Kanske uppe vid den nya fina Bergvretenhallen? Varför inte flytta Bahcohallen dit också så småningom. Börja med den nya uterinken som ändå måste göras om helt och hållet.

Fast just nu efter fyra förslag där alla är dyrare än det förra är jag lite luttrad och är beredd att kasta in badhandduken. Jag går och fiskar istället, kanske i den nya utomhusbassängen.
Tack för mig

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s