En vision slår in

I fullmäktige i höstas stod jag i talarstolen och pratade om Vård och omsorg. Hur min vision är att nästa gång SVT ska göra ett program om äldreboende med utvecklingspotential kommer proffsen från Enköping. Idag har den visionen slagit in – nästan.
Vår fantastiska förvaltningschef fick ett telefonsamtal från Svenskan i tisdags, Tydligen publicerar de en bilaga om vård och omsorg i samband med Almedalsveckan. Varje år väljer de ut någon intressant organisation som skall vara värd för bilagan. I år, under supervalåret, stod valet mellan socialstyrelsen (tror jag det var) eller en kommun med kreativitet inom vård och omsorg. När de väl bestämt sig för en kreativ kommun föll valet rätt enkelt på Enköping. Det var hon från Svenska Dagbladet som uttryckte sig så, inte förvaltningschefen och inte jag. Jag tror att det är så nära en visionsuppfyllelse man kan komma!
Men jag vill bara påpeka att Vård och Omsorgsförvaltningen verkligen förtjänar den här uppmärksamheten. Vi har just tittat på enkätsvaren över hur nöjda våra kunder är, och tro mig, de är nöjda. Våra medarbetare trivs på jobbet och allt detta utan att vi på något sätt är dyrast i landet. Det betyder naturligtvis inte att ingenting kan bli bättre, men de förtjänar uppskattning för sitt hårda jobb.
Jag tror bestämt att jag ska åka till Almedalen i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s