Bra Bengt!

Läste just Bengt Johanssons krönika i Enköpings Posten och jag måste säga att jag håller med honom. Kanske inte om allt rakt av, men i en hel del i alla fall.

Vi politiker vill väldigt gärna ha ett levande torg, ett vackert torg, ett torg att vara stolta över. För egen del inte för att jag tycker att handlarna inne runt torget förtjänar att gå bättre än de utanför, utanför att ett dött torg sänder helt fel signaler. För mig signalerar det en stad som gett upp. Som nöjer sig med att vara en liten håla strax utanför en större stad. En sovstad, en stad där man på sin höjd sover men allt annat gör man i en annan stad. Där jobbar man, där handlar man, där fikar man osv. Jag vill inte att Enköpings ska vara eller bli en sådan stad, inte heller vill jag att Enköping ska se ut som en sådan stad.

Men som politiker fixar man inte allt. Vi har gjort planer, den ena bättre än den andra med stora visioner om torget. Jag antar att det är ett uttryck för vår önskan att Enköping ska bli något mer än ett dött torg. Dels för att det är det enda vi kan göra. De som verkligen skulle kunna påverka är precis som Bengt Johansson säger, fastighetsägarna runt torget! Den dagen de vaknar kommer det att hända grejor, det är jag övertygad om. Men om jag har förstått saken rätt är det mestadels utomsocknare som äger fastigheterna, människor som sällan eller aldrig satt sin fot i Enköping och som inte har ett intresse av att Enköping ska blomstra. Så länge de får in hyra från butiker och lägenheter är de nöjda.

Det är dags att inse att vi politiker inte fixar det här, inte just nu i alla fall. Vi ska inte ge upp, vårt jobb är att ha visioner för Enköping. Om inte vi politiker har det, vem ska då ha det? Men vi kanske ska vara lite sparsamma med tid och pengar när det gäller fler centrumplaner ett tag? Bengt Johansson tycker att vi politiker istället för att lägga vår kraft på centrum borde lägga den tiden, energin och pengarna på att utveckla kransorterna. Kunde inte ha sagt det bättre själv! Är det några centra som behöver utvecklas och bli levande är det utanför Enköping och då pratar jag inte om Varghällar eller Romberga handelsområde.

Fast å andra sidan måste jag säga att jag tycker att torget aldrig har varit så vackert som nu. Fontänen är vackrare på vintern än på sommaren, isbanan gör att barn och vuxna rör sig på torget alla tider på dygnet alla dagar och torgbodarna antyder mysiga torgmarknader och andra aktiviteter. Jag gillar det. Och så länge ingen överbevisar mig kommer jag att hävda att isbanan var min idé! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s