Vi ska inte bygga parkeringshus i Enköping

Vi ska inte bygga ett parkeringshus i Enköping. Det vi ska bygga är bostäder och affärslokaler på Pausparkeringen. När alla de parkeringsplatserna försvinner behöver vi ersätta dem på något sätt, att då, i det läget vika en del av byggnationen till parkeringar, kanske i form av ett parkeringshus, är inte en helt usel idé.

Att under fem år höja priset på parkeringarna långt innan byggnationen är påbörjad för att finansiera det är en mindre klok idé. Som exempel höjdes priset på parkeringsskiva för ett år från 250 till dagens 990kr inom loppet av ca 5 år. Rent krasst är det billigare med tre parkeringsböter om året är en p-skiva i dagsläget. Det innebär inte att jag tycker att allt ska vara gratis hela tiden. Ett av problemen med gratis parkering runt torget är att de istället för att finnas tillgängliga för affärernas kunder riskerar att ockuperas av boende och anställda. Vilket i sin tur inte heller gagnar affärerna och liv och rörelse kring torget.

Men att det ska kosta över allt hela tiden känns inte heller rätt, så mitt förslag är….

1. Ha en större gratis parkering någonstans men inte direkt i centrum. Man kanske inte kan få stå gratis och nära men man borde kunna välja det ena eller det andra. Jag är för valfrihet.

2. Sänkt priset på p-skivan tills garaget är byggt.

3. Skaffa fler gratis 10-minutersparkeringplatser. Perfekt för de som har ett enstaka ärende.

4.  Inför en lägre taxa för de som faktiskt bor i lägenheterna runt centrum och som inte har så stort val annat än att stå där.

5. Möjligen borde man även kunna ordna en speciell parkering för de som jobbar i affärerna. Inte ens affärsinnehavarna kan tycka att det är en bra idé att de anställda står inne vid torget så att inte kunderna får plats.

Jag vill som avslutning poängtera att detta inlägg i debatten är mitt eget och reflekterar i dagsläget inte centerpartiets officiella hållning i parkeringsfrågan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s