Alla är egentligen Centerpartister

I EP idag stod det en trevlig artikel om det nya partiet i Enköping. Nystart Enköping skulle det visst heta. Jag kan inte annat än notera att åtminstone tre av ledamöterna har provat på att vara Centerpartister. Är det bra eller dåligt? Kanske lite av båda.

Alla tre är mCentern_v2_wipänniskor som jag uppfattar som engagerade och intresserade av världen, de har satt sig ner och läst igenom ordentligt vad de olika partierna stod för och valde sedan Centerpartiet. Det ser jag som positivt. Det måste ju innebära att om engagerade människor väljer, inte av tradition eller vana eller av förutfattade meningar utan genom välgrundade val, väljer parti, så väljer de Centerpartiet. Det är gör mig glad. Det innebär ju att vi har något viktigt att säga, något bra att komma med.

Jag hörde någonstans att inför förra valet så blev hälften av alla som gjorde någon typ av valanalys på nätet Centersympatisörer. (Ni vet sådana där enkäter som fanns på olika sidor där man skulle svara på vad man tyckte om olika frågor och sedan fick man veta vilket parti som passade bäst) Tråkigt bara att inte alla röstade på Centerpartiet sedan 😦

Men att tre engagerade personer lämnar Centerpartiet gör mig mindre glad. Och jag måste då fråga mig om det är vi i Centerpartister i Enköping som är dåliga på att ta tillvara detta engagemang? För i så fall har vi misslyckats. Är vi dåliga på att driva de frågor som ligger oss närmast om hjärtat? Är vi för mycket lagspelare när vi hamnar i en allians? Eller är det inte tillräckligt högt i tak i vår Centergrupp? Här måste vi sätta oss ner och fundera på allvar, anser jag.

Eller är det så enkelt att riktigt engagerade människor har för lite av det jag kallar politiskt tålamod? Alltså tålamod med den enormt omständliga och ibland långsamma process som det politiska arbetet egentligen är? I så fall är det kanske inte bara Centerpartiet som har ett bekymmer att ta tag i utan hela den politiska världen. Hur ska engagemanget hos medborgare tas till vara? Det tål att tänka på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s