Reflektioner från en bowlinghall

Jag har som sagt bowlat idag. Det var jätteroligt och jag kan konstatera att Ccnterpartiet fyllde sin bana ordentligt. Vi var hela fem stycken som var där och kastade klot på käglor. Stämningen var hög och många skratt och skämt for mellan oss politiker oavsett partitillhörighet. Precis som det skall vara i god sportsmans-anda.

Eftersom jag är så usel på själva bowlandet passade jag på att prata med de som driver bowlinghallen idag. Jag frågade en av dem att om hon fick vara arg på mig för en sak, vilken skulle det då vara? Hon suckade lite och sa att hon egentligen inte var arg, mest frustrerad. Hon kände sig förbistringen av oss politiker. Informationen om vad som skulle hända med hallen kom mer från Enköpingsposten än från politiker eller tjänstemän. Hon ville inte läsa om sin framtid i tidningen. Jag förstår henne! Fast problemet är ju att vi har en mycket duktig och aktiv tidning. De följer oss politiker och tjänstemän bra, de granskar våra beslut kontinuerligt och skriver om det direkt. Problemet för oss i det läget är att vi ju inte kan informera berörda parter, i det här fallet ägaren till bowlinghallen, innan besluten tas och så fort de tas skriver EP om det. Det fråntar oss dock inte ansvaret att höra av oss och informera i efterhand. Förklara och förtydliga det som sägs i EP.

Jag fick höra att de fått sett en skiss över simhallsbygget där en bowlinghall var med och nästa gång så hade kommunstyrelsen klubbat en plan för bad huset utan bowlinghall. De innebar att det fanns en viss frustration över att det gått lite snabbt mellan varven. En frustration jag delar i det här fallet. Det HAR gått lite fort och även jag som politiker som inte sitter med i PLEX och simhallsgrupp har fått information i efterhand, efter att beslut tagits. Och om jag känner så kan jag mer än väl förstå att både ägare och anställda i bowlinghallen så väl som bowlare känner på samma sätt.

Jag förstod också att någon form av discobowling var inte alls det man ville ha. Man vill vara en bowlinghall för en seriös bowlingklubb och för de funktionshindrade som kommer varje onsdag. Man vill vara en hall för alla, inte bara för de som vill dricka och spela på fredagskvällen.

Som avslutning kan jag bara upprepa det jag sa i förra inlägget, självklart ska det finnas en bowlinghall i Enköping. Bowlinghallen är fylld både kvällar och helger och det vore ju tragiskt om ett företag som är så fullbokade ska behöva gå omkull. Det finns nog inte en politiker som inte vill hjälpa till inom ramen för det som möjligt både lagligt och ekonomiskt.

Jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt och finna en lösning som passar. För även bowlarna är självklart intresserade av att hålla priset på en ny hall nere, det är ju trots allt de som sedan måste gå runt på den nya hyran.

800px-Bowlingball

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s