Mitt bästa barndomsminne

I alla fall ett av mina bästa barndommsminnen är när jag gick och handlade hos farbror Henry och tant Siri. En äkta lanthandel. Till och med en sådan där liten butik där ostarna låg runda och trinda i glasskåp och man fick peka ut hur stor bit man ville ha. Man fick peka och tala om för allt fanns bakom disken, betalade gjorde mamma någon annan gång. Varje gång man kom fick man en kola för besväret och riktigt varma dagar kunde man hoppas på en glass. Päronsplit var favoriten.
En sådan där liten butik man ser i filmen om ”Barnen i Bullerbyn”

Jag antar att det inte är den typen av lanthandel som regeringen vill satsa på. Men det gör ingenting. För Farbror Henry fyllde också en annan funktion. Han och hans lilla affär var byns social knutpunkt. Innan för dörren stod en stol och det satt nästan alltid någon där och pratade lite, det utbyttes skvaller och nyheter. Farbror Henry visste villa alla var, ingen var anonym, alla blev sedda.

Regeringens satsning inte kommer att bli den mest inkomstbringande kanske kan diskuteras. Men för mig gör det ingenting. I det här fallet följer jag mitt hjärta. Jag hoppas att alla samhällen får en knutpunkt som den vi hade, att alla kan få möjlighet att bli sedda av en farbror Henry.

Länk till artikel om satsningen.

Inte Farbror Henry och tant Siris handel, men bra lika

20140330-234325.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s