Prima parkeringar

Vi vill alla ha ett levande centrum, ett centrum fullt av människor som rör sig trivs. För att nå dit behövs det självfallet något att göra i Centrum. Vi behöver caféer och uteserveringar på sommaren vi behöver stora och små affärer, vi behöver torghandel och torgaktiviteter.
Vi politiker kan inte påverka alla delar för att få en livlig handel. En sak vi kan påverka är dock parkeringsplatser, dess utformning, antal och prissättning.
Utan parkeringar blir det inga kunder, men samtidigt handlar det inte bara om antal platser utan även hur länge man får stå och vad det kostar. Idag har vi några få tio-minutersparkeringar där man får stå gratis. Problemet är att man många gånger inte ens hinner uträtta ett ärende på tio minuter, följden blir att man låter bli. Något som handlarna påpekade under sitt frukostmöte på Klara Hall.
Centerpartiet i Enköping vill ha ett livligt och levande Centrum. Därför har vi i vårt handlingsprogram skrivit in att vi vill ha fler gratisparkeringar. Vi vill att man ska kunna stå gratis i en timme på dessa parkeringar och vi vill sänka priset på årskortet.
Centerpartiet i Enköping värnar om ett levande Centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s