Ytterligare en barriär bruten!

Idag har jag suttit i en politikerpanel som PRO ordnade angående äldreomsorgsfrågor.
Ni anar inte hur nervös jag var innan. Min mage har inte varit sig lik på en vecka tror jag.
Det handlar inte om att stå framför folk, det är jag ju van vid. Nej det handlar om vissa sidor av mig själv.
Bland annat så försöker jag att inte ha en klar uppfattning innan jag har hunnit diskutera vissa frågor många gånger. Det finns ju alltid fler sätt en ett att se på saker och ting.
Jag tycker inte om att ha göra bort mig. Det gör nog ingen, men i mitt fall handlar det inte om att ha toapapper på skorna eller trilla av stolen, det bjuder jag på. Nej jag är rädd för att ha fel. Jag kan nämligen argumentera rätt hårt när jag väl bestämt mig för vad jag tycker och då vore det ju hemskt om den åsikten är baserad på faktafel.
Och så tycker jag inte om att inte kunna hålla vad jag lovat, vilket gör att jag sällan lovar saker.

och så blev jag politiker!!! Hur tänkte jag då??????

Jag antar att jag helt enkelt, trots allt, vill vara med och påverka framtiden. Det var ju bland annat därför jag blev lärare.

Men det här med panel var inte helt fel. Det var faktiskt jätteroligt och jag gör gärna om det. Pensionärerna var snälla och ställde oss inte mot väggen alltför hårt. Dessutom är vi rätt överens i de flesta fall, så det blev inte så mycket debatt mellan oss heller.
Min insats var godkänd, men inte så mycket mer. Jag svarade på de förberedda frågorna men tog inte så mycket plats i den fira utfrågningen. Moderator Roland sa att vi skulle säga något om vi ville tillföra ytterligare, och eftersom Bosse Reinholdsson är så kunnig fanns det liksom inte så mycket kvar att säga sedan. Inte förrän efteråt när min kära partikollega blängde lite på mig och kommenterade hur tyst jag varit insåg jag publiken naturligtvis inte kan veta vem av föregående talare jag höll med. Otroligt korkat – jag sa att jag var nervös eller hur? Helt klart ett förbättringsområde till nästa gång. För en nästa gång blir det, det hoppas jag på. Nu har jag fått blodad tand.

IMG_2706.JPG

Blomman jag fick för att jag ställde upp 🌻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s