Simhall

Jag, liksom de flesta andra politiker har tagit upp det här förut. Förmodligen kommer vi att göra det igen.

Simhallen!

Nu ska den ligga på andra sidan ishallen, på andra sidan Skvalbäcken. SNe lade fram det som en kompromiss, men i en kompromiss vinner och förlorar alla sidor. Med det här förslaget uppfylls inte något av våra önskemål. 

Sne och V har varit tydliga i både insände och reportage att de har två önskemål som toppar alla andra; Att få upp något innan nästa val och att rådande verksamheter inte skall påverkas. Det låter som lovvärda intentioner men Centerpartiet tänker lite längre. Vi tänker att det inte bara ska fungera för de som ska rösta i näst val utan i 40-50 år framåt. Det ska vara smidigt, inte bra för de om vill simma och idrotta de kommande två åren utan för alla de som ska söka sig till idrottshus och simhall de kommande 50-åren.Det är också de som ska betala för bygget. Jag är inte alls säker på att de som kommer att utnyttja simhall och idrottshus om 20 år kommer att vara tacksamma för att vi tog extrem hänsyn till de som var aktiva under två år i slutet av 2010-talet. 

Nu låter det som om jag inte bryr mig om föreningarnas uttalade önskan om att kunna fortsätta idrotta under byggtiden, det är inte sant. Jag tror bara att som man frågar får man svar. Frågar man om de vill fortsätta under tiden blir svaret självklart ja, frågar man om de vill betala mer, höja skatten eller göra det krångligare för andra att idrotta de kommande 50 åren är jag övertygad om att de säger nej.

Som jag sade, i en kompromiss får alla inblanda ge och ta. Våra önskemål är att bygga så att man kan effektivisera driften, möjliggöra för gemensam entré och café i framtiden och få till en smidighet hur man rör sig i lokalerna. Inget av de önskemålen uppfylls med ”simhall Skvalbäcken”.

Så till den avsllutande frågan; Kommer jag att sätta mig emot simhall Skvalbäcken. Svaret är att nej, får vi inte ett riktigt kompromissförslag att ta ställning till kan de driva igenom bygget var helst de har lust. Själv har jag länge sagt att det vore en bra idé att lägga den uppe i vid BE-hallen.

Men för att inte göra om det här misstaget är det dags att göra en visionsplan- vad ska byggas var och i vilken ordning skall det byggas? Sedan är det bara att genomföra vartefter vi har råd.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s