Ni vet den där känslan…

… när man har ont om pengar och ändå handlar något man kanske inte borde. Det där hugget eller suget i magen. Den känslan. Den har jag nu.

Enköping kommun kommer alltså att köpa Stadshotellstomten för 11,2 miljoner av Peab. Utan att egentligen veta vad vi ska använda den till! För att kunna använda den till någonting över huvud taget måste vi lägga ut ytterligare ca 10 miljoner på utgrävningar, summa sumarum dryga 20 miljoner på en tomt som ingen vet vad den skall användas till, kanske ett kulturhus säger Wickman, för att i nästa stund säga att upplevelseförvaltningen får fria händer att spåna på (utreda förutsättningslös menar jag ju)  var ett kulturhus skulle passa bäst. Kommer någon att bli förvånad om de kommer fram till att Stadshotellstomten passar bäst?

Wickman säger att vi ska göra det här för att det måste hända något med gropen. Absolut! Det har han helt rätt i, det ligger ett förslag på bordet, ta det så kan Peab sätta igång direkt. 10 våningar och shopping i nedre plan. Eller om vi är rädda för att folk skall avrätta oss, förlåt; avsätta oss, för de där tio våningarna så kan vi använda oss av planmonopolet och kräva ett hus i stil från förra sekelskiftet. Det går jättebra att bygga sådana, finns massor av exempel på nätet. Jag kan inte tänka mig att de blir billigare på det viset., problemet är bara att det kommer inte att bli billigare med ett historiskt hus trots att kommunen bygger det.

Så för att sammanfatta det hela: Vi skall alltså köpa en tomt för pengar vi inte har, sedan skall vi vänta på att upplevelseförvaltningen skall spåna färdigt och om de mot förmodan inte vill lägga kulturhuset vid torget så ska någon annan få spåna på vad vi skall bygga då och sedan skall det tas fram en detaljplan för det och sedan kan utgrävningarna komma igång. Och det skulle gå fortare och bli effektivare och billigare än om vi släpper igenom liggande förslag på 10 våningshus och låter Peab sätta igång direkt efter det?

Ni vet den där känslan… Den där känslan när man starkt misstänker att någon försöker lura en? Den har jag nu.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Ludvika_stadshotell_1930-tal.jpg
En bild på stadshotellet i Ludvika får illustrera även vårt stadshotell.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s