En masterplan tack!

Får jag be hovmästaren om en masterplan tack!

Eller vem jag nu ska be om det hos. Inte hos Helena Proos i alla fall. Det försökte jag med i fullmäktige och några dagar senare få upplevelseförvaltningen fria händer att ”förutsättningslöst undersöka” bästa platsen för en kulturskola. Samtidigt jobbar utbildningsförvaltningen vidare med behovet av skolor och förskolor. Gör man så har man uppenbarligen inte förstått vad det är jag vill åt. Jag vill ha en masterplan. Inte en översiktsplan, inte ens en fördjupad sådan. Inte en detaljplan, för de täcker ett objekt åt gången. Nej jag vill att de som just nu styr Enköping sätter sig ner med en karta över hela kommunen och en lista över vilka objekt vi måste bygga inom en snar framtid och så prickar de in var ALLA objekten skall ligga. Funderar noga! Överväger och tar hänsyn till HELA kommunens behov, inte bara centrum av centralorten! För tänk om nu upplevelseförvaltningen kommer fram till att det bästa stället för en kulturskola skulle vara…. låt oss säga Enöglaskolan, ok, då bygger vi en kulturskola där. Sedan kommer utbildningsförvaltningen och säger att där hade vi behövt bygga upp Enöglaskolan igen, för vi ångrade oss vad gäller Västerledsskolan, de tankarna var för förhastade. Vad gör vi då?

Visserligen gillar jag decentralisering och självklart skall man lyssna noga på de som arbetar i verksamheten. Men vi har många viktiga byggprojekt framför oss. Dessutom finns behovet av att bygga bostäder kvar. Vi måste ta ett helhetsgrepp NU! Både för att inte bita oss själva i svansen och bygga fel sak på fel ställe utan också för att kunna prioritera vad vi skall börja med.

Egentligen tycker jag att det här är ett arbete som skall göras med bred politisk förankring. När vi tar över efter nästa val skall vi inte behöva göra om processen, om nuvarande styre väl gör en plan. Det kommer att ta lång tid innan alla byggen är på plats och därför är det viktigt att vi är överens om vad vi skall bygga och var vi skall bygga. Men det går inte att komma ifrån att just nu är det SNe som har ett ansvar att ta!

Så; Får jag be kommunalråden om en masterplan tack!

joar Blå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s