Energi där man minst anar!

Idag har vi haft fullmäktige igen.

Som KFs ordförande uttryckte saken så var frågan om Ena Energi dagens huvudnummer. Trodde vi.

Den frågan var alla så rörande överens att diskussionen gick på räls. Kenneth gick upp och gjorde ett mycket bra anförande som lyfte både varför vi väljer att rösta för en försäljning men också att vi är tveksamma till hur snabbt beslutet skulle fattas efter det att utredningarna blivit klara. De styrande hann ju inte ens formulera ett skriftligt förslag innan Kommunstyrelsen. Han lyfte också vår fundering kring varför vi måste sälja marken i hamnen bara för att vi säljer verksamheten.

Nej kvällens huvudnummer visade sig vara trafikstrategin där diskussionerna blev desto hetare med repliker och inlägg i rasande fart. Många av inläggen höll med mig om att strategin tar lite för lite hänsyn till det faktum att vi är så många som bor på landsbygden och därmed inte har något val annat än att ta bilen in till stan.

Det känns bra att vi är så många som tänker på landsbygden.

Men roligast var ändå att jag fortsatte trenden jag påbörjade förra gången. Jag gick upp och pratade med ett kort litet manus jag skrivit under mötets gång. Alltså inga timmar av inläggsskrivande, nej friskt vågat – ut i hetluften! Landade riktigt bra.

Jag pratade om att jag inte riktigt tycker att strategin tar hänsyn till landsbygden. Att målet; att endast en tredjedel av transporterna skall ske med bil, kommer att bli svåra att nå upp till med tanke på hur Enköpings stad påverkas av Enköpings landsbygd. Jag tog också upp att jag tyckte att Ingvar Smedlund yrkande från Kommunstyrelsen att identifiera utmaningen i hur en bra och effektiv laddinfrastruktur byggs ut i Enköping som en brist. Helt i linje med min motion om laddstolpar i kommunen. Ingvar gick då upp och förnyade sitt yrkande, det gick så småningom till votering. 23 röster för 23 mot, ordförandens röst avgjorde till vår nackdel. Vilken rysare!

Övriga höjdpunkter ikväll var när En massa rara elev kom och lussade för oss

eller när det pedagogiska priset delades ut för enastående insatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s