Roligast vinner!!

I går hade alltså Centerpartiet i Enköping sin nomineringsstämma. Innan den började var det någon som sa till mig att arvskiften och nomineringsstämmor tar fram det sämsta i människor. Jag är inte säker på att det stämmer. När det gäller arvskiften har jag, tack och lov, ingen erfarenhet, men när det gäller nomineringsstämmor tror jag egentligen att det handlar om engagemang. Alla som är med i ett parti vill ju något, brinner för något. Klart man vill stå långt upp på listan då! Ju högre upp desto större chans att hamna i fullmäktige eller kommunstyrelsen eller som ordförande i någon nämnd (när man vunnit valet). Då kan man ju tro att vår lugna stämma, utan större kontroverser, skulle betyda ett lågt engagemang, men det gör det inte. Här skulle jag snarare vilja påstå att det beror på ett gediget jobb från nomineringskommittén.

Innan listan började klubbas var det en person som sa -Du hade varit lika nöjd om Johan Svensson stått först, eller hur?
Och tidigare i veckan var det någon som lite förundrat konstaterade jag inte framstod som någon streber, någon som suktat och arbetat drivet för att nå förstaplaceringen på listan. Och så är det nog. Missförstå mig rätt; jag VILLE stå först, jag är jätteglad över att få förtroendet, MEN världen hade inte gått under om det inte blivit så. Jag har varit vice gruppledare sedan förra valet och i den rollen anser jag att det varit/är mitt jobb att stötta Kenneth som är vårt förstanamn idag. Inte att i alla lägen försöka synas själv. Gör det mig till en sämre eller bättre politiker? Är det bra eller dåligt som ledare

Gårdagskvällens höjdpunkt för mig var naturligtvis att bli klubbad längst upp på listan. Det känns jätteroligt att ha det förtroendet, men också lite nervöst. Som första namn på listan får jag inte bara snöa in mig på de områden som berör mig mest utan jag måste se helheten, ta övergripande ansvar. Det skrämmer mig kanske inte så mycket som att jag fick lite svindel över alla områden jag inte kan något om. Det är tur att jag har en gedigen laguppställning strax bakom. Men ansvaret att få ihop listan till ett lag ligger också på mig, om inte enbart så i alla fall till en del. Jag är övertygad om att ” de som har roligast vinner” Och jag hoppas att jag kan smitta mina list-kamrater med både glädje och energi så att vi får en fantastisk valrörelse.

På den obligatoriska fotograferingen efteråt syns det i alla fall vem som har roligast 😉

De som har roligast vinner!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s