Jag skäms INTE!

Just nu tycks flödet på facebook samstämmigt hävda att man som Centerpartist borde skämmas. Orsaken är den samma, att Centerpartiet släpper igenom en lag som kommer att ge vissa unga flyktingar en ny möjlighet att söka asyl, men argumenten är lite olika.

invandrarbarn i skjolan

De allra mest upprörda verkar alliansvänner vara. ”Alliansen är död” ”Ni spottar oss i ansiktet” är några av kommentarerna som rann förbi i facebookfloden. ”Vore jag Centerpartist skulle jag skämmas” Varför då? För att vi tänker själva och röstar enligt en övertygelse vi har varit jättetydliga med hela tiden? Varför är ni förvånade, kära alliansvänner? Vore det inte mer ohederligt om vi svängde på en femöring och ändrade på oss bara för att det skulle vara enklare?

Andra säger att vi ska skämmas för att vi ställer folk mot folk. Att detta automatiskt innebär att 9000 afghanska pojkar får stanna, men inga andra. Till er säger jag bara ”KÄLLKRITIK”  Sedan är jag medveten om att många av de ensamkommande är afghaner och pojkar, men ingenstans står det att det finns någon slags automatik i det här. Många hävdar också att vi ska skämmas eftersom vi lägger så mycket pengar på utlänningar när vi inte ens klarar våra kärnverksamheter. Tja, visserligen kommer det att kosta en del men det är ändå en mindre del av de pengar som vikts till integrationen.

Till sist ska vi tydligen skämmas för att lagen är så dåligt utformad. JA, det är den! Det går inte att komma ifrån, men Centerpartiet har INGENTING att göra med det. Lagen är helt och hållet Sossarnas verk. Vi tänker inte skämmas för deras lagförslag, det får de göra själva. Så varför röstar vi då igenom den? Jo, för att i slutändan handlar det om en liten rättvisa. Inte den rättvisa vi hade velat ha, inte på det sättet vi hade velat ha den, men en liten rättvisa för några som drabbats hårt av Migrationsverkets långa handläggningstider.

 

http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/04/extra-andringsbudget-for-2018–ny-mojlighet-till-uppehallstillstand/

2 kommentarer

  1. Dagens ledare i UNT var klockren. Ett starkt försvar av centerpartiets humana flyktingpolitik.
    Finns bl.a. på min facebooksida Bertil Alm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s