Första dagen på nya jobbet

Om resten av de här fyra åren definieras av första dagen kommer det att bli äventyrliga och intensiva fyra år spenderade i trevligt sällskap!

Jag började min allra första dag på jobbet med att åka till Stockholm i sällskap med mycket trevliga herrar. Vi fick en fantastisk guidad tur på Stockholmsrummet. Bor man i Stockholm kan jag varmt rekommendera en tur dit. Jag överfölls av en nästan oemotståndlig lust att slänga mig ner på mage på golvet. Om ni klickar på länken, eller om ni varit där kommer ni säkert att förstå varför.

Det gav massor med inspiration till hur vi kan jobba med att förtydliga våra byggprocesser, inhämta åsikter från medborgarna, visa kommande byggprojekt, hurn Enköping såg ut förr och mycket, mycket mer! Pedagogiskt och digitalt, precis min kopp te!

Efter besöket blev det lite mer äventyrligt. Jag höll inte på att få en tågbiljett hem igen. Jag hade tänkt köpa en sms-biljett, oerhört smidigt, men det måste man göra minst 15 minuter innan tåget går. Vi kan väl säga att jag var lite sent ute. Men ingen fara, vi hann noga kolla från vilket spår tåget skulle gå och jag hann köpa biljett. När jag står och betalar meddelar man i högtalarna att tåget mot Enköping står på spår 13, vilket stämde med det vi sett på monitorerna. Bra. Alltså skyndar vi på tåget sätter oss och inväntar avgång. Det tog en stund och vi började muttra att det var typiskt SJ att vara försenad till och med från första stationen. Någonstans där börjar tåget rulla och i samma stund meddelar en vänlig medresenär att tåget vi sitter på går till Gävle via Arlanda och Uppsala. Tydligen stod det TVÅ tåg på spår 13. När konduktören klev in och började fräsa åt den första passageraren om att han satt på fel tåg och att han borde ha hört i utropen att det här var tåget till Gävle konstaterade jag att han inte var den enda som satt på fel tåg, att informationen inte funnits på någon informationstavla och att utropen inte hördes in i vagnen. Det visade sig att det suttit en skylt vid dörren som och att vi som satt på fel tåg var fler än de som skulle till Gävle. Då ursäktade sig faktiskt konduktören.

Så det blev en liten tur till Uppsala, bara så där. Väl där fortsatte äventyren. Min koffeinnivå började bli farligt låg, så för allas trevnad smet jag in på pressbyrån och vissa av herrarna smet iväg för att köpa något att äta. När vi sedan skulle samlas igen vid bussen var hälften av oss borta. De hade hamnat på 804:an med jag och ytterligare en hamnade på direktbussen. Det var inte tack vare mig, det ska jag villigt erkänna.

Men trots vårt lilla äventyr kom vi bara fem minuter sent till budgetmötet. Det var ett spännande, intensivt och jobbigt möte. Spännande för att kunna påverka så tydligt, intensivt för att det var så mycket nytt och jobbigt för att vi måste fatta en del jobbiga prioriteringar. Tur att tjänstemännen var beväpnade med tålamod och humor.

Sedan lyckades jag ta mig till mitt eget lilla krypin och hittade en fantastiskt vacker orkidé med ett välkomstkort. Det värmde! Jag hade dessutom en egen dator, som inte riktigt fungerade som den skulle, ett tomt skåp och ett konferensbord. Väl där drack jag ytterligare kaffe och efterarbetade texterna.

Jag åkte hem klockan åtta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s