Samtal med vis man del 2

När den vise mannen och jag diskuterat kärnkraft gick vi vidare till att diskutera centerpartiet. Han var förvånad över att centerpartiet ligger så lågt i alla undersökningar. Han uttryckte det så att centerpartiet ju var det enda parti som på allvar försöker göra det enklare för småföretagare. Och som vi båda snabt kom överens om är små och mellanstora företag det här landets framtid. Han undrade över varför vi inte gick ut tydligare med vår småföretagarlinje. Jag håller med honom. I båda fallen. Vi är det enda parti som på allvar försöker göra livet enklare för småföretagare.

Jag är själv inte helt och fullt insatt i företagandes snårighet men flera i min närhet har och de tycker att centerpartiet har flera goda idéer. Några av dem kommer här, jag har helt brutalt kopierat dem från centerpartiets hemsida. Om något funderar över något eller ifrågasätter dem lovar jag att bemöta det så gott jag kan.

● Att det ska vara enkelt att starta och driva företag

● Att det ska finnas ett entreprenörsperspektiv i skolan på alla nivåer.

● Sänka arbetsgivaravgifterna så det blir billigare att anställa.

● Underlätta generationsskiften, det vill säga göra det lättare att ta köpa och ta över företag.

● Att det ska gå snabbare att söka tillstånd för att få etablera en verksamhet enligt miljöbalken. Du ska inte behöva vänta i flera år på att få sätta igång.

● Ta bort 3:12-reglerna och ersätta dem med ett enklare system.             

Men vi är dåliga på att visa det. Det gör mig oerhört frustrerad. Den vise mannen avslutade med något i stil med ”Ni har ju inte ens fått behålla miljöfrågorna, trots att er linje är mer realistisk, mer riktad framåt. Om fler förstod vad ni står för skulle förmodligen många fler rösta på er”

Jag håller med. Och om jag håller med en vis man, gör det mig till en vis kvinna? En frustrerad vis kvinna?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s