Öppen process

I EP i fredags skriver signaturen Yvonne att Centerpartiets idéprogram visst var extremt. Jag håller med. Idéprogrammets första utkast var extremt och det skapade rubriker. Men det fyllde också sin funktion. Det provocerade, det utmanade och det satte igång fruktbara diskussioner kring vad vi i Centerpartiet står för. Orsaken till att alla utanför Centerpartiet också kunde diskutera utkastet var för att vi, till skillnad från andra partier, valde att ha en öppen process när vi tog fram idéprogrammet, det som senare blev vårt partiprogram.

När partiprogrammet var klart fanns inga av de extrema förslagen kvar, men heller inga rubriker och inga löpsedlar. Som jag sa i förra insändaren, kompromisser, långsiktig hållbarhet och eftertänksamhet skapar inga rubriker.

Men ingen behöver vara orolig eller misstänksam för att extremidéerna kommer tillbaka efter valet. De försvann därför att vi i Centerpartiet inte ville ha dem kvar.

Om du Yvonne känner att du inte fått konkreta svar på hur dessa extrema idéer ska finansieras så kan det bero på att de inte ska finansieras, för de finns inte kvar. Men det är oerhört tråkigt att du känner att du bara fått floskler till svar. Har du fler frågor så hör gärna av dig så lovar jag att göra mitt bästa för att du ska få raka och tydliga svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s