Bara bra med bowling

I morgon är alla partier inbjudna till en timmes bowling i bowlinghallen. Jag tänker gå dit och vara lite support till vårt kommunalråd som tänker ge sig i kast med kloten. (Fast kasta är inte den korrekta bowlingtermen va?)

Jag har en känsla av att vi inte kommer att vara de enda politiker som dyker upp och vi kommer alla att tala om hur kul vi tycker att det är med bowling och hur gärna vi vill ha en bowlinghall i Enköping. Vi kommer säkert också att säga att det är bra om den ligger i Idrottshuset och vissa kommer att skylla hela kalabaliken på andra. Så gör vi politiker i valtider. Tror jag, men jag hoppas att jag har fel.

Personligen tycker jag att bowling är jättekul även om jag är usel, jag förlorar nästan alltid när vi spelar med familjen. Jag vill inte påstå att jag bowlar regelbundet men jag känner en del som lägger ner rätt mycket tid i bowlinghallen. Självklart tycker jag att det ska finnas en bowlinghall i Enköping och självklart tycker jag att det vore bra om den ligger i Idrottshuset, så varför har inte vi borgerliga partier ordnat det så från början?

Som så mycket annat handlar det såklart om pengar men i det här fallet också om funktionalitet. När de första förslagen på idrottshus lades fram sades det att bowlingen inte fick plats, det skulle inte gå att ordna så att det blev ett bra flöde genom huset, det skulle bli väldigt mycket dyrare. Någon utredare ansåg att en bowlinghall skulle göra sig bättre någon annanstans. Typ i parkeringshuset där man då kunde kombinera med rättigheter och kanske lite mer mat. Själv tyckte jag att det lät som en trevlig idé. Jag har varit på möhippa med discobowling med både mat, vin och bowling i neonljus och jag tyckte att det var supertrevligt. Så jag tyckte nog att den idén inte var helt usel, även om jag förstår att nuvarande entreprenör i hallen inte gillade att bli uppsagd. När det nu visade sig att det skulle bli minst lika dyrt att ordna bowling i parkeringshuset och att det visst gick att få in en bowling i idrottshuset tycker jag förstås att det är en bättre idé. Trots allt är de flesta seriösa bowlare inte intresserade av neonljus till sin idrott.

Att hanteringen av bowlinghallen inte varit optimal är kanske ingen underdrift direkt, men jag vill ändå göra några kommentarer. bowling-157933_640

Att bowlingens hyreskontrakt sades upp så tidigt är tydligen ett måste. Det hade varit ännu olyckligare om vi stått rivningsklara och bara väntat på grund av att bowlingen inte sagts upp i tid. Det hade kostat många fler skattekronor.

Någon kanske måste se över hur dessa märkliga utredningar görs? Hur kan en bowlinghall först inte få plats och sedan passa in utmärkt? Hur kan det först bli billigare att lägga det i ett parkeringsgarage och sedan dyrare? Räknar man inte på sådant innan man presenterar sitt förslag? Det här är helt klart ett kommunalt förbättringsområde!

Att Gelin påstår att det beror på att upplevelsenämnden inte lade en beställning på bowlinghall tycker jag är konstigt. Upplevelsenämnden har väl inte lagt en beställning överhuvudtaget? Gjordes inte det av kommunstyrelsen? Eller har jag fattat fel?

Ingen kan komma och säga att vi i Centerpartiet inte bryr oss om bowlingen. Min kollega Mona Örjes log på senaste gruppmötet och sa att hon den senaste tiden pratat mer bowling än vad hon någonsin spelat. Och jag tror att hon liksom jag har gjort sina timmar med familjen där nere.

Det är kul att bowla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s