Tack, tack, tack!!!

Valdagen kom och gick. Valrörelsen är definitivt över och skorna undanställd för den här gången, och nu har även personkryssen räknats och jag är lite i chock.

250 personer kryssade mig. 250 har uttryckligen visat att de tror att jag är rätt person att leda partiet framåt under nästa mandatperiod. Det gör mig så tacksam och jag hoppas att ni kommer att bli nöjda under kommande fyra år.

Jag lovar att se hela kommunen. Jag lovar att göra allt för att förändra känslan av administration i kommunen. Jag lovar att lyssna på de som vill berätta hur de tycker att Enköping borde vara. Jag kommer inte att göra alla glada och nöjda, det kan jag också lova och jag hoppas att jag har modet att fatta besluten som ibland måste fattas, trots att man riskerar att inte bli populär. Men jag blev inte politiker för att bli populär, jag blev politiker för att göra den här kommunen till en riktigt bra kommun att bo och växa upp i. Jag garanterar att jag kommer att göra misstag och missbedömningar, för det gör alla människor. (Ville ni ha en ofelbar politiker borde ni ha röstat på Gud istället, oklart vilken partitillhörighet han har dock.) Jag lovar däremot att erkänna när det blir fel och försöka ställa till rätta.

Förutom att personkryssen nu är räknade så väntar fortfarande både de och valresultatet på att bli fastställt. Undertiden pågår förhandlingar mellan vissa partier och det är inte det enklaste när de gamla vanliga blocken är så jämna. Samma problem som vi ser på riks finns även här. Dock tror jag det blir enklare att hitta samarbeten i den kommunala kammaren är personkemi och praktisk politik blir lika viktig som ideologi. Vad man vill blir viktigare än vem man är.

Jag har sett texten som beskriver regeringsfrågan som ett tjafs i sandlådan. Som om allt bara handlar om vem som inte vill leka med vem. Jag tycker den är rolig, för jag inser ju att det är så det låter trots att det verkligen inte är så det är. Men jag blir lite beklämd när folk på allvar verkar tycka och tro att det är allt det handlar om. Att Annie någon gång sa att hon inte VILLE leka med Jonas. Ibland möter jag som fröken barn som vill leka men som är så olika att de blir oense om allt. Det tar dem längre tid att komma överens om vad de ska leka och hur de ska leka än att faktiskt leka. För att inte tala om att två så olika barn ofta hamnar i gräl. Som fröken brukar jag råda dem att INTE försöka leka. Att hitta andra vänner som vill samma sak som de. DET är vad regeringsbildningen handlar om, både på riksdagen och i kommunen. Vi måste hitta andra som vill leka samma lekar och på samma sätt som vi. De som bir tillräckligt många får regera. De enda jag inte kan se mig samarbeta med strukturerat och regelbundet är Sverigedemokraterna. Dels har jag känslan av att vi trots allt har lite olika syn på människor. De verkar nämligen tro att Enköpingsbor är korkade. Igår när vi skulle diskutera besparingar som behöver göras för att klara ekonomin i år började de blanda bort korten och ville prata om invandrare som kom för flera år sedan. (Det kom många invandrare förut, därför ska vi inte ta in de 40 invandrare som kommunen ska ta emot men som inte kommit och då kommer underskottet att försvinna och därför vill inte SD delta i beslutet) Och den ologiska argumentationen tror de Enköpingsbor går på?! Då har vi verkligen olika syn på människor. För övrigt har jag inga problem med några andra partier i Enköping. Det är kanske inte heller så ofta som jag tycker lika som Vänsterpartiet, men det händer.

Nu måste vi prata med alla och lyssna och försöka hitta de där som ser liknande problem och liknande lösningar så att man inte tappar fart på interna tjafs när alla krafter behövs för att föra Enköping framåt. Och jag är övertygad om att Centerpartiet behövs framöver, på ett eller annat sätt. Det vittnar valframgången om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s